Zorgvuldigheid is voor alle sieraden belangrijk. Hoe zorgvuldiger jij met je je sieraden omgaat, hoe langer plezier je ervan hebt! Zorg dat je de sieraden niet draagt bij sporten, slapen of bijvoorbeeld poetsen. De sieraden zijn geregen aan een hoogwaardig elastiek maar bij zware arbeid kan het zijn dat het elastiek kapot gaat doordat het onder spanning komt te staan. Daarnaast kunnen producten zoals poetsmiddelen de kralen of metalen items beschadigen door de chemicaliën die in de poetsmiddelen zitten. Mocht je de sieraden niet dragen berg ze op in een afgesloten zakje of doosje. Weet dat zonlicht ervoor kan zorgen dat er verkleuring optreedt. Leren armbanden kun je met een neutraal leerolie insmeren. Voor leer geldt ook dat het niet in aanraking mag komen met water of parfum houdende producten. Je gaat immers ook niet met je leren schoenen aan zwemmen.

 

Vooral niet doen:

  • Vermijd gebruik van parfum, body lotion, olie en haarspray direct op de huid waar sieraden gedragen worden.
  • Vermijd water, zeewater en chloor. De kralen zoals bijvoorbeeld hematiet en plated materialen kunnen gaan roesten en/of verkleuren.
  • Door zuurgraad van de huid kunnen kralen en/of bedel items gaan verkleuren (oxideren). Dit kan van binnen aantal dagen tot jaar later optreden. Dit is niet bij iedereen het geval.
  • Indien de sieraden samen of met horloge gedragen worden kunnen er krassen ontstaan.
  • Draag de sieraden niet bij activiteiten zoals sporten, slapen of poetsen. De sieraden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen maar het elastiek kan bij onzorgvuldigheid breken.
  • De kralen en/of bedel items kunnen kapot gaan of beschadigen als deze vallen.
  • Mocht het zijn dat sieraden stuk gaan kunnen deze (tegen vergoeding) gemaakt worden. Dit is geheel afhankelijk van het soort kralen of bedel items.
  • Jellez-Designs is niet aansprakelijk als sieraden stuk gaan door onzorgvuldigheid.

 

Onderhoud metalen:

De roestvrijstalen items verkleuren niet maar silver plated en andere plated items kunnen wel verkleuren. Zilver reageert op zuurstof hierdoor kan er een gelige aanslag ontstaan. Poets de silver plated items op met een zilverpoets doekje. Draag je de sieraden niet dan berg ze op om eventuele aanslag te voorkomen. Poets de metalen items niet op met poetsmiddelen, deze kunnen de items juist beschadigen.